От буйната и къдрава вълна на овца се получават няколко разновидности козина, използвани за производството на кожуси и други продукти. В зависимост от метода на обработка, козината от овце се подразделя на овча кожа, мутра, астрахан и широк косъм. Местоположение: Местоположение: овча кожа е козината на възрастна овца. Използван е за защита от замръзване преди няколко века. Износоустойчивостта на продуктите от овча кожа е 55% от приетия стандарт, така че кожено палто или шапка ще се носят поне 6 сезона.

Изделия от овча кожа се отличават със своята универсалност. Съвременните технологии и методи за обработка утрояват положителните свойства на тази козина. Най-добрите световни дизайнери работят върху разработването на модели кожени палта, овча кожа, овча кожа. Ако по-рано продуктите от овча кожа са се считали за дрехи, предназначени за обикновените хора, сега те са стандартът на модните тенденции.

Мутон е все същата овча козина, която е специално обработена с формалин. Мутон се произвежда само в Русия, така че може да се нарече руска козина, която абсолютно не се страхува от никакви естествени обрати. При дъжд, мокър сняг, връхните дрехи, изработени от Мутон, не се намокрят и не губят основните си качества.

За разлика от овча кожа, мутоновите продукти ще издържат два пъти по-дълго. Цветовата гама на мутоновите палта е представена от ярко бяло до черно.

Възможно е да се сравнят мутоновите палта по качество с лисичните палта, те са на второ място само по козината на видра. Въпреки това, цената на продукти от мутони е доста достъпна за повечето купувачи, това се дължи на простия метод на производство и наличието на козина в излишък.

Колекции от кожени палта от мутон са създадени не само за жени. Силна половина от човечеството също предпочита да купува палта Mouton. Това се дължи на практичността, удобството, издръжливостта.